Press "Enter" to skip to content

Gode råd hvis familien pludselig står med et dødsbo

0

Når en person går bort, uden at efterlade en ægtefælle, som kan overtage personens bo, efterlader personen et dødsbo, Et dødsbo er den formue og de ejendele, som den afdøde person efterlader efter døden. Et dødsbo, kan f.eks. være det hus den afdøde boede i, den afdødes smykker og den afdødes bil. På denne side kan du læse om hvordan et dødsbo skal håndteres og hvilke forhold I bør være opmærksomme på.

Hvad sker der lige efter personen er gået bort?

Når en person er gået bort, skal en læge orienteres. Lægen laver en dødsattest, som bliver anmeldt til folkeregisteret. Når dødsfaldet er anmeldt til folkeregistret, vil den afdødes bankkonti blive spærret. Disse konti vil først blive åbnet igen, når arvingerne har haft det første møde med Skifteretten.

Mødet i skifteretten vil normalt blive afholdt sammen med den person som også har kontaktet bedemanden og stået for den afdødes begravelse. På dette møde, aftales også hvordan dødsboet skal behandles, skal arvingerne selv stå for det, eller skal der en bobestyrer advokat ind over processen.

Få en bobestyrer advokat til behandling af dødsboet

Der er desværre mange familier, som bliver uenige om hvordan hele processen skal foregå, og uenige om hvem der skal arve hvad, når de pludselig står med et dødsbo. Her kan man altid søge hjælp hos en bobestyrer advokat.

En bobestyrer er en advokat, som kan hjælpe de efterladte arvinger med behandlingen af dødsboet. En bobestyrer advokat, kan hjælpe familien med at blive enige om hvem der skal arve hvad og hvordan hele processen skal foregå.

Hvis arvingerne til den afdøde, vælger selv at stå for det hele, kan det stadig være en god ide at konsultere og rådføre sig hos en bobestyrer advokat, for at få hjælp til at finde ud af alt det praktiske ved forløbet.

Find ud af hvad I vil sælge

Når I har fået alt det juridiske på plads, og skal til at fordele mellem alle de efterladte fysiske genstande som den afdøde har efterladt. Så kan det være en god ide at tage sammen hen og finde ud af hvad der skal gemmes, hvad der skal smides ud og hvad i kan sælge.

Har den afdøde efterladt et hus til jer, som I gerne vil sælge, så kan det ofte godt betale sig at få lavet nogle renoveringer på huset inden I sælger det. Her vil det være en god ide at rådføre jer hos både en ejendomsmægler og en håndværker som kan hjælpe med at tage denne beslutning.

Salgsprisen kan stige væsentligt, hvis I bare får skiftet dørene og vinduerne til energivenlige døre og vinduer, i det arvede hus inden I sælger det. I kan hos Bedst Billigst, rådføre jer omkring hvordan I nemt kan få skiftet alle døre og vinduer i huset.

Du har ved at læse denne side, forhåbentlig skabt dig et overblik over hvad dine muligheder er og hvad du skal huske at tænke over, hvis du en dag står i en situation, hvor du skal behandle et dødsbo.

Comments are closed.