Press "Enter" to skip to content

3 ting som du skal huske i forbindelse med boligkøb

0

Er du i gang med at finde din drømmebolig? Så er der meget, som du skal være opmærksom på. Boligkøb er en stor beslutning og derfor er det vigtig at ud har styr på de praktiske ting inden du skriver under på en købskontrakt. Samtidig kan det kræve meget tid at finde den helt rigtige bolig. Du kan i denne artikel læse om 3 af de ting, som du skal huske i forbindelse med boligkøb.

 

Tjek tilstandsrapporten

Det første og noget af det absolut vigtigste, når du er ved at vælge din næste bolig er at være opmærksom på tilstandsrapporten. Selvom boligen udefra ser helt fint ud, kan der sagtens være noget galt, som du skal være opmærksom på.

Hvis du ikke er opmærksom på tilstandsrapporten risikere du at købe en bolig, hvor du efterfølgende skal bruge en masse penge på at reparere eller istandsætte, fordi der var noget der ikke var som det så ud til.

Det kan fx være huset har en fugtig kælder eller andre problemer, som du er nødt til at have professionelle til at vurdere.

Det er ofte også en god idé at have en byggesagkyndig til at læse tilstandsrapporten og evt. kigge huset efter, for at sikre at alt er som det skal være, inden du køber boligen.

 

Hav styr på din økonomi inden du køber

Det næste du skal huske, når du er ved at købe bolig er at have godt styr på din økonomi. Boligkøb er både en stor beslutning og noget af det, som vi bruger flest penge på i vores liv og derfor er det utrolig vigtig at du har godt styr på din økonomi.

Du skal måske ud og tage et lån i forbindelse med boligkøbet, og der er det vigtigt at du har styr på forskellige låntyper, så du får det lån der passer bedst til dig boligkøb. Der kan fx være stor forskel på at tage et banklån og et realkreditlån, og det kommer meget an på hvor stort et lån du skal have, hvad der bedst kan betale sig.

Når du har styr på dit lån, er det vigtig at ud har et overblik over din økonomi, så du er sikker på at du kan betale tilbage på lånet og samtidig have penge til andre nødvendige udgifter.

Hvis du ikke har godt styr på din økonomi risikere du at står med et hus, som du egentlig ikke har råd til, og det er de færreste der vil ende i sådan en situation.

 

Benyt en boligadvokat til de juridiske papirer

Den sidste ting, som du skal huske i forbindelse med boligkøb er at benytte en boligadvokat til selve handelen, for at have styr på de juridiske papirer. Når du køber bolig er ejendomsmæglere på sælgers side, og får at sikre at handelen forløber som den skal, er det rart at have en person der kan repræsentere dig – og det er netop hvad boligadvokater er der for.

En boligadvokat kan rådgive dig igennem købsprocessen og hjælpe med de juridiske papirer, så du ikke selv skal bøvle med de besværlige papirer. Der skal fx skrives et skøde, som efterfølgende skal tinglyses. Hvis du vælger at skrive skødet selv, er det dig eget ansvar at skødet er udarbejdet på den rigtige måde, og det er de færreste der har styr på det juridiske indenfor skødeskrivning, da det ofte er mere besværligt end man lige forventer, og derfor er det en stor fordel at have en boligadvokat med på råd.

Comments are closed.