Press "Enter" to skip to content

Lån af penge: God eller dårlig ide?

0

Hvis man søger på nettet, finder man utallige tilbud på udlån af penge. Hvor bankerne er lidt mere tilbageholdende med udlån, så lader det til, at der er mange steder, hvor man godt kan få lov at låne penge, selv om man måske ikke lige har den bedste økonomi. Men er det så en god eller en dårlig ide?

Faktum er, at mange mennesker i dag har lån af den ene eller anden slags. Man kan tale både for og imod at låne penge, men der dog nogle detaljer man skal tage hensyn til, hvis man vil gøre sig nogen som helt forhåbninger om at komme uskadt igennem et låneforløb.

Omkostninger ved at låne penge

Først og fremmest, skal man jo nok se på hvad omkostningerne er. Hvad vil det komme til at koste hvis man låner penge? Hvad er de årlige omkostninger? At låne penge er ikke så ligetil endda. Jo, man kan godt få lov at låne dem, også selv om man er en dårlig betaler. Men er det mon umagen værd, at sætte sig i gæld til op over begge ører? Og hvad vil man egentlig opnå med at stifte gæld?

Læs også: Lån penge i Norge som Dansker

Hvis det er for at få repareret et utæt tag, eller fordi man af den ene eller anden grund står uden tag over hovedet, så kan det jo nok godt give mening at stifte gæld. Men er det fordi man ikke lige kan vente de par måneder det tager at spare op til en ny sofa eller et nyt køkken, så kan det godt være man skal overveje at øve sig lidt i tålmodighed, i stedet for at sætte sig i gæld.

Og hvad med fremtiden? Er man i stand til at se bort fra at man skylder et eller andet firma penge? Er man i stand til at afbetale de mådelige gebyrer? Og hvad sker der hvis man ikke har råd?

Læg et budget først og find ud af om du har råd til et lån

Det er nok klogest at se på, hvordan man kommer til at stå, når man først har lånt pengene. Hvor meget skal man afbetale? Har man i det hele taget råd til det? Hvis det ikke gør den store forskel, og hvis man har fået gode vilkår, så kan et lån til at opfylde drømme da godt være en god ide. Hvis det dog ender med, at fogeden står for døren, og man ender med at miste alle sine ejendele, så kan det nok være en ide at overveje det én gang til.

Alfa og omega er nok, at lægge et budget før man tager det næste skridt og låner penge, som jo i sagens kerne skal tilbagebetales. Så må man jo gøre op med sig selv, om man har lyst til at betale af på det resten af livet, eller om man hellere vil spare op til det man gerne vil have.

Comments are closed.