Press "Enter" to skip to content

Skal jeg optage et forbrugslån?

0

Hvert år optager mange danskere et forbrugslån, kviklån, hurtig lån og hvad de ellers kaldes. Denne lånetype bliver reklameret flittigt både på landsdækkende TV, online og så videre, og derfor er denne form for lån blevet en populær mulighed blandt danskerne, der skal låne penge. Dog er det samtidig en dyr form for lån, så derfor man altid tænke sig om en ekstra gang, før man optager denne form for lån. Men hvornår bør man optage et lån af denne type? Det kommer vi ind på i denne guide.

Ved uforudsete udgifter

Mange optager et forbrugslån, hvis de for eksempel gerne vil på ferie eller købe noget, der ikke er penge til på opsparingen. Det er dog ikke altid den bedste løsning, fordi det hurtigt kan blive dyrt. Samtidig har du selv indflydelse på disse udgifter og kan altså selv præge dem. Du kan ligeledes planlægge dem i god tid, og ved altså de kommer. De udgifter man ikke selv kan planlægge er de uforudsete udgifter. Det kan være en mekaniker regning på bilen, en tandlæge behandling eller en uforudset VVS-regning. Kategorien af de uforudsete udgifter er stor, og derfor vil alle opleve dem i løbet af livet. Det er altid en god idé at have nogle penge stående til de uforudsete udgifter, så du er forberedt på dem. Det er dog ikke alle, der kan og derfor kan et forbrugslån være en løsning. Har du en stabil økonomi, fast indkomst og så videre, så kan et forbrugslån være en udmærket løsning, hvis du oplever en uforudset udgift.

I forbindelse med forbrug

Som udgangspunkt bør du ikke overveje et forbrugslån i forbindelse med forbrug. Du bør nemlig som udgangspunkt altid holde dig fra at bruge flere penge, end du har. Det vil være tilfældet, hvis du optager et forbrugslån i forbindelse med shopping, rejser og lignende. Her bør du altid stræbe efter selv at spare op. Det kan enten være ved et ekstra arbejde eller ganske enkelt ved at på gammel manér at lægge penge til side hver måned. Selvom det kan være træls, så er der ingen tvivl om, at du altid vil være gladere efter dit køb, hvis du ikke skal betale pengene tilbage. Mange ophober sig en masse gæld ved forbrugslån, og det kan blive træls på lang sigt, da det er en dyr form for gæld ift. Renterne.

Hvis du skal låne

Skal du låne til for eksempel en uforudset udgift, så bør du altid sammenligne flere forskellige lånetilbud. Du kan evt. også gå til din bank for at se, om de kan gøre det billigere. Kig altid på nøgletallene som renter, ÅOP med mere. Og så husk altid at tænke dig om en ekstra gang!

 

 

 

Comments are closed.